Jeugd

U9's sluiten 2013 af in schoonheid

 

Op vrijdag, 27 december 2013, trokken onze U9 naar het Hubo Indoortornooi te Essen waar St Job werd ingedeeld in een poule met Brasschaat, Wildert, Essen en 's Gravewezel. Onze jongens moesten vroeg uit de veren om om 8u00 verzamelen te blazen. De ontvangst door de tornooiorganisatie was hartelijk en de organisatie voortreffelijk. Onze complimenten en welgemeende dank aan de organisatoren.U9-EssenIndoor ok

Onze jongens namen een vliegende start en hadden weinig aanpassing nodig aan de gravelondergrond en het snelle spel via de boarding. Brasschaat werd met duidelijke 4-1 cijfers opzij gezet met doelpunten van Quinten, Vincent en Alec. In de tweede wedstrijd toonde Wildert zich een taaie tegenstander. In een gelijk opgaande wedstrijd toonde St Job zich de meest efficiënte ploeg. De kansen werden koel afgemaakt door Vincent, Jari en Alec terwijl Keano in doel de spits van Wildert tot wanhoop dreef. Opnieuw een mooie 4-1 overwinning voor wit-rood.

In de 3de poulewedstrijd wachtte de thuisploeg Exelsior Essen. Het werd opnieuw een evenwichtige wedstrijd waarin ditmaal de efficiëntie van in de openingswedstrijden achterwege bleef. Jari en Quinten zorgden voor de doelpunten in een 2-2 gelijkspel. Alec en Vincent trapten de winnende treffer op het doelhout en achterin moesten Alexander en Tom alle zeilen bijzetten om een 3de tegentreffer van de doellijn te werken. In de laatste poulefase moesten onze jongens voorbij 's Gravewezel om een plaats in de halve finale af te dwingen. Vanaf de start namen onze jongens het initiatief en creëerden ze kans na kans. Doelpunten van Quinten, Alec, Jari en Vincent zorgden voor een 6-0 eindscore. De plaats in de halve finale was verdiend. De tegenstander in de halve finale kwam uit Meerle. In een wedstrijd op het scherp van de snee bleek Meerle een fysiek sterke en stugge ploeg die moeilijk uit verband was te spelen. Toen de grote rechtervleugel van Meerle de 0-1 op het bord trapte met een heerlijke krulbal van aan de middenlijn die onhoudbaar in de linkerbovenhoek plofte leek de finale heel ver weg. Sint Job beukte de ene aanval na de andere op de groen-witte afweer maar die gaf, vooral dankzij een voortreffelijke doelman, geen krimp. Het einde van de wedstrijd naderde toen plots Jari zijn duivels ontbond. Vanop de rechtervleugel dribbelde hij op onnavolgbare wijze door de verdedigingsgordel om vervolgens onhoudbaar de gelijkmaker binnen te trappen. Strafschoppen waren nu voor beide ploegen in zicht maar St Job wilde de beslissing in de eindfase nog forceren. Opnieuw Jari zette zich door op rechts en trapte de 2-1 magistraal tegen de netten. Onze supporters waren nog aan het juichen toen het eindsignaal reeds klonk. De finale was bereikt. Daarin wachtte Royal Cappellen FC dat zelf Wildert met overtuigende cijfers had opzij gezet in zijn halve finale en dus een moeilijke test beloofde te worden. Onder de tonen van Eye of the Tiger baanden onze jongens zich een weg tussen het talrijke publiek om de finale tegen de rood-gelen te bekampen. Geïnspireerd door het lijflied van Rocky ontketende St Job een ware blitsstart. Cappellen werd op eigen helft vastgezet en niet meer losgelaten. Een indrukwekkende collectieve prestatie van Keano, Tom, Alexander, Vincent, Jari, Quinten en Alec leidde tot een ware demonstratie met 6-0 eindcijfers op het bord. De overwinning werd kort maar uitbundig gevierd samen met de supporters. Op zondag wachtte immers opnieuw een zwaar tornooi voor de Soccer Trophy in Antwerpen...

Zondag, 29 december 2013, begon de sportieve dag opnieuw vroeg voor onze U9. Vroeg in de ochtend heette de bestemming Sporthal Park Spoor Noord te Antwerpen waar gestreden werd voor de prestigieuze Soccer Trophy Antwerpen. Bij ontvangst was duidelijk dat we op een toptornooi waren aangekomen. Een prachtige locatie, 4 perfecte kunstgrasvelden met boarding, eet- en drankkraampjes, veel toeschouwers, ruime persbelangstelling en een sterk geoliede organisatie die er continu voor zorgde dat alles perfect verliep en je je als ploeg enkel op de wedstrijdvoorbereiding diende te concentreren. Ook hier onze complimenten en welgemeende dank aan de organisatoren.
U9-SoccerTrophy 1 ok
St Job werd ingedeeld in een poule met Waasland-Beveren, SV Drieslinter, HST Pauwels en Samen Vooruit. Onze jongens keken uit om zich in de 1ste wedstrijd te meten met de 1ste klasser, Waasland-Beveren. Onze jongens namen een goede start en zorgden voor de eerste kansen in een pittig duel. Jari trapte na een combinatie met Vincent al snel de 1-0 op het bord. Het sein voor Waasland Beveren om een versnelling hoger te schakelen en dat resulteerde in een aantal kansen. Vince in doel kwam telkens gepast tussen. De 1-1 kon echter niet uitblijven en beide ploegen hielden elkaar in evenwicht. Met het einde in zicht kreeg Alec de bal toegespeeld, die van zijn tegenstander wegdraaide en van op ruime afstand zijn kans waagde. De bal verdween in de linkerbenedenhoek en St Job had meteen zijn eerste stuntzege beet, 2-1. Een betere start was ondenkbaar! In de 2de poulewedstrijd wachtte SV Drieslinter uit Vlaams-Brabant. St Job ging op zijn elan uit de openingswedstrijd door. Quinten met een individuele actie en 2x Jari zorgden voor een 3-0 zege. In de 3de poulewedstrijd heette Samen Voorruit de tegenstander. Een ploeg die met een gezonde dosis aggressiviteit speelde en onbevangen ten aanval trok. Na minder dan 1 minuut resulteerde dat reeds in een 0-1 achterstand voor St Job. Onze jongens moesten nu vol aan de bak en Vincent nam de ploeg op sleeptouw. Vanop links trapte hij de gelijkmaker onhoudbaar tegen de netten. Erop en erover was het motto. Jari stuurde Quinten diep die mooi de laatste verdediger uitkapte en de 2-1 binnenlegde. De veer bij Samen Vooruit was nu gebroken en opnieuw Quinten zorgde voor de 3-1 eindcijfers. Met de laatste poulewedstrijd nog voor de boeg waren onze jongens zo al verzekerd van de 1ste plaats in de poule. De wedstrijd tegen St Pauwels uit Oost-Vlaanderen stond dan ook in het teken van de voorbereiding van de kwartfinales. Jari en Alec zorgden voor een comfortabele 2-0 voorsprong en de mooiste treffer werd bewaard tot het einde. Alexander nam een hoge voorzet in één tijd op de slof en zorgde zo opnieuw voor een afgetekende 3-0 overwinning. Met slechts 2 tegentreffers in 4 wedstrijden stond, met Tom als slot op de deur en Vince in grote vorm in doel, onze defensie als een huis. Alexander kwam naar mate het tornooi vordere meer en meer op dreef in de vele duels die hij uitvocht. Jari en Vincent zorgden op de vleugels voor de nodige creativiteit en voorin toonden Quinten en Alec zich hard werkende en koelbloedige spitsen.

Ondertussen was het middaguur en hadden onze jongens juist 5 minuten om snel enkele boterhammen naar binnen te werken want dan wachtte al weer de volgende uitdaging. De ING Detectie proeven en de kans voor onze 7 duivels om geselecteerd te worden als grootste talent van het tornooi. 45 minuten lang werden ze aan een reeks technische proeven onderworpen door de beste trainers van de KBVB.

Tijd om te bekomen van de inspanningen tijdens de ING Detectie proeven was er niet want een kwartier later wachtte reeds de kwartfinale tegen Merksem Antwerpen Noord. Het werd een bitsige wedstrijd hard tegen onzacht. Vanaf nu waren de prijzen in zicht en dat was te merken aan het spel. Merksem Antwerpen Noord nam snel de leiding. Dat was niet de enige tegenslag die St Job te verwerken kreeg. Jari kreeg een slag in het aangezicht en moest bloedend het veld verlaten. De harde duels bleven zich opstapelen en St Job ging wanhopig op zoek naar de gekijkmaker. Een doorbraak op rechts werd opnieuw afgestopt met een forse overtreding en de scheidsrechter wees naar de stip. Met nog slechts luttele minuten op de klok had Vincent de grote verantwoordelijkheid om de kans op de halve finale levendig te houden. Vincent haalde zijn voorhamer boven en knalde de bal staalhard in het dak van het doel, 1-1. De score wijzigde niet meer zodat een zenuwslopende strafschoppenreeks diende te beslissen wie zich kwalificeerde voor de halve finale. Bij een 4-4 stand was Tom voor de beslissende penalty aan de beurt. Scoren betekende kwalificatie voor de halve finale. Tom kanon hield het hoofd koel en trapte staalhard de bevrijdende penalty in de rechter bendenhoek. Lachende gezichten alom maar ook tekenen van vermoeidheid. Het was een lange dag geweest en de fel betwiste kwartfinale had zijn sporen nagelaten.

In de halve finale wachtte nu topfavoriet Futsal Antwerpen, de referentie op het vlak van Futsal in België. De U9 van Futsal Antwerpen werden geleid door Futsal legende Karim Bachar. Na het nodige mentale oplapwerk, het uittekenen van een tactisch plan om ons te meten tegen de meesters van het zaalvoetbal en onder de vele aanmoedigingen van onze supporters kon de halve finale van start gaan. Futsal Antwerpen bracht mooie acties op de mat en lieten onze jongens van de ene hoek naar de andere rennen. Op karakter en met een sterk defensief blok hield St Job stand. Vince moest in doel aller handen kattensprongen uit zijn lijf persen om zijn netten schoon te houden. De ene mirakelredding na de andere volgde zich op. Een snelle uitbraak via Jari op rechts werd schitterend door Jari via de verste paal binnengeknald, 1-0 en het teken van de hoop. Antwerpen zette zijn technisch meesterschap al snel om in een gelijkmaker en drukte door. St Job counterde er op los en toen Jari aan de verste paal Quinten vrij vond, aarzelde die niet en schoot wit-rood opnieuw op voorsprong. Lang duurde de voorsprong niet, en de zoveelste onnavolgbare actie van de technisch uitzonderlijk sterke nr. 6 van Antwerpen zorgde voor de 2-2. Alles opnieuw te herdoen. Alexander en Vincent hielden stand in de duels, Tom bleef achterin de gaten dichtlopen en voorin wisselden Alec en Quinten elkaar af om de tegenstander pijn te doen met snelle tegenprikken. Met de penalties in zicht was het opnieuw Jari die de beslissing forceerde. De zoveelste actie vanaf de rechtervleugel werd onhoudbaar door hem binnengetrapt, 3-2 en de supporters langs de kant in een derilium. Sint Job had topfavoriet Futsal Antwerpen geklopt en zich geplaatst voor de finale van de Soccer Trophy Antwerpen!

U9-SoccerTrophy 2 okOndertussen was het kwart voor vijf en waren onze jongens bijna 9 uren onafgebroken in de weer geweest. De tank bij iedereen was leeg en de brandstofmeter stond in het rood. Enkele snelle suikers en veel peptalk van de hele entourage moesten St Job klaar stomen voor een laatste topprestatie. Want daar wachtte de finale-arena met draainden filmcamera's, flitsense fototoestellen, honderden toeschouwers, een VIP tribune en een nieuwe tegenstander die uitblonk in Futsal, Sporting Borgerhout. St. Job nam een vliegende start en trok meteen ten aanval. Jari zette zich door op zijn vertrouwde rechtervleugel en liet de doelman van Borgerhout kansloos, 1-0. Wit-rood kon niet lang genieten van zijn voorsprong en Borgerhout maakte snel 1-1 om vervolgens ook 2-1 voor te komen na een vrije trap. St. Job eiste nu het meeste balbezit op en na een snelle combinatie tussen Alexander en Quinten trapte Vincent met een mooie plaatsbal de 2-2 op het bord. De wedstrijd naderde zijn ontknoping. Alec blokte een nieuwe poging van Borgerhout af en Jari trok de counter op gang. Jari passeerde 2 tegenstanders en schoot onhoudbaar in de verste hoek de 3-2 binnen. De eindzege was nu heel dichtbij maar St. Job kon opnieuw de voorsprong niet vasthouden. De nr. 10 van Borgerhout maakte er met een staalhard afstandschot 3-3 van. Een tegengoal die te snel viel. Verlengingen met golden goal zouden uitsluitsel moeten brengen wie de tornooizege kon opeisen. Hoewel iedereen uitgeput was bleef St. Job vastberaden om te strijden tot de laatste snik. De golden goal liet niet lang op zich wachten. Opnieuw de nr. 10 van Borgerhout haalde van op de middenlijn de voorhamer boven. Een atoomschot in de winkelhaak waar niets tegen te beginnen viel. Een waardig doelpunt om een prachtig tornooi af te sluiten. De supporters van Borgerhout bestormden het terrein om hun overwinning te vieren en onze jongens verbeten hun ontgoocheling en lieten de tranen vanwege het verlies vloeien. Ondanks de enorm knappe prestatie met geen enkele verliesmatch in reguliere speeltijd en 2 tornooifinales op 2 dagen overwoog toch de ontgoocheling van het verlies. Die winnaarsmentaliteit zorgde voor heel wat ontroering bij de supporters. Met opgeheven hoofd mochten onze jongens de trofee voor de 2de plaats op de Soccer Trophy uit de handen van de Antwerpse Schepen van Sport in ontvangst nemen. Daarnaast was er nog schitterend nieuws voor Jari die de trofee voor beste speler van het tornooi in ontvangst mocht gaan nemen en daarboven het wedstrijdshirt van Mo Messoudi van OHL Leuven kreeg. Terwijl Jari de pers te woord stond om zijn uitverkiezing tot ING toptalent toe te lichten gingen onze jongens uitgebreid op de foto. Met wijze woorden van Dirk Nauwelaerts werd de lange maar prachtige dag afgesloten: "van een verloren finale leer je meer dan van een gewonnen finale". Teamspirit, een sterk collectief, gekoppeld aan talent en de steun van de hele entourage zorgden voor twee onvergetelijke tornooien en een prachtige sportieve afsluiter van 2013.

 

Volg ons ook op

Wedstrijd Eerste Elftal

zondag 26 januari 2020
14u30
K.Groen Rood Katelijne Eerste Elftal

Rangschikking Overzicht

DWGVPnt
Eerste Elftal1887331
Res. Prov. A14112135
Res. Gew.760118
Seniors (30+)1052317
U21 Prov. A10010
U17 Prov. A00000
U17 Gew. A11003
U15 Prov. A00000
U15 Gew. A11003

Jako WebShop

JakoWebShop 200x150-2

sportpalace

 

sneakerpalace

Socceronline Publieke Agenda K.F.C. St Job

Login